Een overlijden, wat nu?

Bel de huisarts

Na een overlijden is het belangrijk dat de huisarts wordt gebeld. Bij een overlijden in het ziekenhuis of zorgcentrum hoeft u de arts niet te bellen. Deze wordt dan door het personeel op de hoogte gesteld. De arts stelt een verklaring van overlijden op. Deze verklaring is nodig om aangifte van overlijden te kunnen doen bij de gemeente. Deze aangifte van overlijden kunnen wij voor u verzorgen.

Bel de uitvaartverzorger

Nadat de arts is langsgeweest belt u Melati Uitvaartzorg. Wij zijn dag en nacht bereikbaar via het telefoonnummer 010 – 230 68 45. Met elkaar spreken wij dan af wanneer en waar u met de uitvaartplanner van Melati samen komt om de uitvaart te bespreken.

Is er een uitvaartverzekering?

Kijk of u gegevens van een uitvaartverzekering kunt vinden. U kunt altijd bij Melati terecht. Ook als de overledene niet of ergens anders verzekerd is.

Testament of wilsbeschikking

Is er een testament of wilsbeschikking? Kijk of u deze kunt vinden, misschien staat er ook iets in over de uitvaartwensen. Wij kijken voor u na of er al uitvaartwensen bij ons bekend zijn.

Rouwkaarten

Het is belangrijk om zo snel mogelijk de rouwkaarten te versturen. Samen met de uitvaartplanner stelt u de tekst op voor op de rouwkaart en kiest u een kaart naar uw wens. Melati heeft speciale rouwzegels en rouwverzendsets waardoor rouwpost snel herkend en met voorrang verwerkt wordt door de post.

Hulp bij wat te doen na overlijden

Wilt u dat wij u bijstaan en helpen? U kunt dag en nacht bij ons terecht. Belt u dan het telefoonnummer 010 – 230 68 45.

Een schaduw is soms groot en soms klein, soms ligt ze voor je, soms achter en dan weer naast je. Soms zie je haar en op andere momenten is ze onzichtbaar.
Men kan een hoek van de straat omslaan en de schaduw ligt plots levensgroot voor je. Zo is het ook met verdriet. Het kan opeens levensgroot aanwezig zijn als men het niet verwacht.

 

-Manu Kierse

Call Now Button