Vertellen we opa dat oma dood is?

Laten we oma afscheid nemen? Nemen we opa mee naar de uitvaart? Bestaat er wel zoiets als uitvaartzorg die dementievriendelijk is?

Het zijn een aantal vragen die families de afgelopen jaren steeds vaker aan ons stellen. Wij zochten en vonden antwoorden. Onze conclusie: er zijn veel goede redenen om oma toch bij de uitvaart te betrekken. Buitensluiten van een nabestaande met dementie kan voelen als een dubbel verlies en daarmee tot dubbel verdriet.

Luisterend naar de wensen en zorgen van familieleden zijn wij op zoek gegaan naar mogelijkheden.  Hoe en in welke vorm kunnen wij een nabestaande met dementie persoonlijk afscheid laten nemen en onbelemmerd aan de uitvaartbijeenkomst laten deelnemen?

Dementievriendelijke uitvaartzorg

Wij willen dat het steeds vanzelfsprekender zal worden om een nabestaande met dementie te betrekken bij afscheid en uitvaart.

Daarom zetten wij ons hier voor in en zijn al onze uitvaartplanners opgeleid als Dementievriendelijke uitvaartverzorger. Hiermee helpen wij onnodig verdriet  voorkomen en dragen zo ons steentje bij aan de acceptatie van deze ziekte.

Daarom zijn wij trots om dat al onze uitvaartplanners  nu als een van de eerste in de regio Rijnmond zichzelf Dementievriendelijke uitvaartverzorger mogen noemen. Wij staan klaar om families hierin te begeleiden en te ondersteunen waar wij kunnen.

Wij dragen graag samen met Alzheimer Nederland en vele collega’s ons steentje bij om Nederland een stukje Dementievriendelijker te maken

Heeft u vragen hierover en wilt u weten wat Melati uitvaartzorg voor u kan betekenen, neem hierover dan gerust contact met ons op of bel : 010 – 230 68 45

Call Now Button